Pocnesc incheieturile

pocnesc incheieturile

Corp Ce inseamna cand iti trosnesc articulatiile?

pocnesc incheieturile

Corpul uman poate sa scoata tot felul de sunete. De multe ori auzim cum trosnesc si pocnesc incheieturile cand ne dam jos din pat dimineata. Unii oameni isi trosnesc degetele intentionat, pentru ca se simt bine sau din obisnuinta.

pocnesc incheieturile

Trosnirea incheieturilor poate fi inofensiva in unele cazuri sau poate semnala o problema, in altele. Afla de ce trosnesc incheieturile si cand e cazul sa consulti un medic.

Ce inseamna cand articulatiile trosnesc, pocnesc sau paraie?

pocnesc incheieturile

John-Paul Rue, medic ortoped si expert in medicina sportiva la Centrul Medical Mercy, Sectia Ortopedie, spune ca exista o diferenta intre incheieturile care trosnesc sau pocnesc si cele care scrasnesc. O alta teorie spune ca aparitia brusca a unui gol, a unui spatiu, in articulatie, duce la aparitia acestui sunet. Indiferent de cauza, trosnirea incheieturilor, pocnirea acestora sau intinderea lor nu pare sa faca niciun rau incheieturilor si nici nu influenteaza in vreun fel indicatorii vreunei boli sau afectiuni.

pocnesc incheieturile

In acest caz, pe masura pocnesc incheieturile incheieturile se uzeaza, cartilagiul care de obicei este neted, se subtiaza sau prezinta iregularitati. Cand suprafetele afectate se freaca sau gliseaza una peste cealalta, articulatia face un zgomot specific din cauza suprafetelor aspre care se ating.

Este un obicei nesanatos? Intr-o lume impartita in oameni care isi trosnesc incheieturile si altii care nu o fac, este firesc sa existe si anumite disensiuni, mai ales cand persoane din ambele categorii impart acelasi spatiu de munca sau de locuit.

De ce pocnesc articulaţiile şi când trebuie să ne îngrijorăm? Sfaturi de la specialişti

Cei care nu au acest obicei vor spune ca poti face artrita sau o alta boala de acest gen. Unii o spun din convingere, altii gasesc pocnesc incheieturile foarte enervant si incearca doar sa te faca sa renunti la el.

pocnesc incheieturile

El a facut referire la un studiu din ale caror rezultate arata ca cei care obisnuiau sa-si trosneasca degetele nu prezentau semne de artrita intr-o masura mai mare decat cei care nu aveau acest obicei. Asa ca, data viitoare cand ti se face observatie ca-ti trosnesti degetele, stii la ce studiu sa faci referinta.

pocnesc incheieturile

Desi acest lucru nu ii va ajuta cu nimic pe cei care nu suporta sa auda sunetul. Insa e bine sa consulti un medica daca: ai dureri sau umflaturi asociate cu trosnirea, paraitul sau pocnitul articulatiilor simti pocnesc incheieturile incheietura nu revine la normal si ramane blocata Acestea pot fi semne de artrita sau alt gen de medicamente miotrope pentru osteochondroza cervicală. In concluzie: daca iti place sa-ti trosnesti degetele si nu te dor, nu se umfla sau nu-ti fac alte probleme, atunci trosneste-le in continuare fara griji.

  • Ce boli poate ascunde acest simptom şi cum se poate trata Îmi pocnesc oasele.
  • De ce trosnesc articulațiile? (cauzele posibile ale zgomotelor articulare)

Asevedeași